Make
Make nedir
Eski adıyla Integromat olarak bilinen Make, bir low code/ no code platformudur. Farklı web uygulamaları arasında otomasyon ve entegrasyon sağlayan bu platform ile:
- Çeşitli uygulamalar arasında bağlantı kurabilir
- Bu uygulamalar arasında veri aktarımını otomatikleştirebilir
- İşlem otomasyonu ve etkinlik tetiklemesi gibi işlemleri
yazılım bilgisine ihtiyaç duymadan gerçekleştirebilirsiniz.
Make’in temel amacı, kullanıcıların birbirleriyle etkileşimde bulunabilen farklı uygulamalar arasında karmaşık iş akışları oluşturabilmesidir. Örneğin, bir Google Form yanıtlandığında belirli bir CRM sistemine yeni bir kayıt oluşturmak gibi bir işlemi sürükle-bırak yöntemiyle kolayca oluşturabilirsiniz.
Bu gibi sebepler, iş süreçlerini otomatikleştirmek ve verimliliği artırmak isteyen kullanıcılar için Make’i harika bir araç yapıyor.
Make Kullanım Senaryolarına Bakalım
Otomatik raporlama: Raporlar, operasyonları ve performansı görselleştirmek için önemlidir. Ancak, birçok işletme bunları oluşturmak için zaman ayıramaz.
Bu, Make ile otomatikleştirilebilecek tipik bir görevdir. Diğer araçlar tarafından oluşturulan verileri çekip bir elektronik tabloya veya KPI panosuna ekleyin. Artık, veri toplama zahmeti olmadan tüm metrikleri otomatik olarak alırsınız.
İlgili adreslere otomatik e-posta yönlendirmek: Şirket içi e-posta iletişiminin çoğu, zaman alıcıdır ve otomatikleştirilmelidir. E-posta’nız için otomatik yönlendirme kuralları oluşturabilirsiniz. Bu sayede ilgili mail adreslerinin maillerini tam zamanında alabileceklerinden emin olabilirsiniz.
Online Bahsedilmeleri İzlemek: Şirketinizin etiketlenmediği sosyal medya konuşmalarını izlemek size yardımcı olabilir. Bu sayede:
- Geri bildirim toplayabilir,
- Potansiyel sorunları tespit edebilir
- Yeni fırsatlar yakalayabilirsiniz
Mention veya Determ gibi araçlar, markanızın çevrimiçi bahsedilmelerini izlemenize yardımcı olur. Belirli anahtar kelimeleri izlemeyi tercih ederseniz, her zaman Make’i kullanarak marka bahsedilmelerini izleme işlemini otomatikleştirebilirsiniz.
Bunların yanında:
- Yeni Google Sheets satırlarından Shopify’a ürün eklemek
- WooCommerce sipariş durumunu Google Sheet satır verilerinden güncellemek.
- Günlük olarak borsa verilerini alıp Slack’e bir rapor olarak göndermek
gibi bir çok işlem ve daha fazlasını Make ile yapabilirsiniz.
Planlar ve Fiyatlandırma
Süre olarak aylık ve yıllık abonelik seçenekleri var. Her iki durumda da 5 farklı plan var ve ücretlendirme, seçilen plan özelinde, yapılan isteklerin artması sonucunda artıyor. Aşağıda 4 temel fiyatlandırma yer alıyor, bunun yanında bir de Enterprise planı var ancak bunun için bir expert ile konuşmanız daha doğru olacaktır.
Make, basit görevlerden karmaşık iş akışlarına kadar her şeyi dakikalar içinde tasarlamanızı ve otomatikleştirmenizi sağlayan görsel bir platformdur. Ayrıca, görev yönetimini birkaç tıklamayla otomatikleştirmenizi sağlayan önceden oluşturulmuş entegrasyon şablonlarından da yararlanabilirsiniz. Nelerin mevcut olduğunu görmek için template galerisini ziyaret etmeyi unutmayın.
“Make nasıl kullanılır?” merak ediyorsanız sıradaki yazım için takipte kalın!